De periode rond kerst en oud & nieuw is, behalve voor de family, ook een heerlijk moment om weer eens lekker 'bij te lezen'. Gedurende het najaar verzamel ik diverse magazines of artikelen waarvan ik denk: voor onder de kerstboom. Zo ook dit jaar.

Behalve een stapel 'vakliteratuur', lag ook de nieuwste Ode op me te wachten. Een bloemlezing over 25 intelligente optimisten, die afgelopen jaar/jaren daadwerkelijk verschil hebben gemaakt. Wereldverbeteraar klinkt groots en meeslepend, maar bijvoorbeeld Thomas van Slobbe bewijst dat dit ook letterlijk heel 'down to earth' kan & moet zijn. Hij maakt zich hard voor het terug brengen van de natuur midden in de samenleving. En doet dat bijvoorbeeld voor en vooral met de jeugd zelf.

Wat mij betreft beginnen we daar in het Raoul Wallenbergplantsoen mee: een perfecte locatie voor een 'natuurspeelplek', letterlijk midden in de Goudse samenleving! Wethouder Keulen heeft bij het afblazen van het Cultuurhuis toegezegd dat er financiële middelen zouden zijn om van dit wat vergeten plekje in de binnenstad op te knappen. Wie helpt er mee om hier een concreet plan voor te bedenken?


0 reacties:

Een reactie posten